Κατσαρίδες - Αντιμετώπιση, καταπολέμηση, εξόντωση

Οι κατσαρίδες, ενημέρωση και έλεγχος, προστασία για καλύτερη ποιότητα ζωής από τους ειδικούς της Oikomech    210-2829206

Καταπολέμηση για κατσαρίδες είναι η διαδικασία απεντόμωσης που κάνουν η απολυμαντικές εταιρίες για την εξολόθρευση τους.

Τα είδη κατσαρίδας που ουσιαστικά ενδιαφέρουν τους ιδιώτες, είναι οι κατσαρίδες στο σπίτι. Εκτός από την ανατολική (μαύρη) κατσαρίδα, (Blatta orientalis ) και την αμερικάνικη κατσαρίδα (Periplaneta americana) οι οποίες συναντούνται κατά κύριο λόγο σε εξωτερικό χώρο και τα φρεάτια των οικιών, η μεγαλύτερη προσβολή και ποιο διαδεδομένη για κατσαρίδα στο σπίτι, είναι όπως χαρακτηριστικά την ξέρει ο κόσμος σαν ξανθιά μικρή κατσαρίδα ή καστανή κατσαρίδα. Στην πραγματικότητα, εννοούμε κατά κύριο λόγο την γερμανική κατσαρίδα Blatella germanica και κατά δεύτερο για την καστανή κατσαρίδα Supella longipalpa.

Η μικρή ξανθιά κατσαρίδα πηγαίνει εξίσου σε καθαρά και ακάθαρτα μέρη.
Για την αντιμετώπιση, καταπολέμηση και εξόντωση των κατσαρίδων χρησιμοποιούμε το GEL ή τον ψεκασμό τα οποία δίνουν λύση σε όλα τα είδη μικρή ξανθιά και μεγάλη κατσαρίδα.
Απεντόμωση για κατσαρίδες με 39€ από την Oikomech


Κατσαρίδα μικρή ξανθιά
Την κατσαρίδα αυτή την συναντάμε συνήθως στις κουζίνες των οικιών. Η μικρή ξανθιά κατσαρίδα τρέφεται σχεδόν με τα πάντα, και αρκούν π.χ λίγοι κόκκοι από αλεύρι, υπολείμματα από ζάχαρη, λάδι ή βρεφικές κρέμες για να πολλαπλασιαστούν αστραπιαία. 
Ο ψεκασμός με κάποιο εντομοκτόνο δεν μπορεί να  αντιμετωπίσει πλήρως αυτού του είδους της κατσαρίδας. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής της είναι με ειδικό GEL.

Τα συνεργεία της Oikomech αντιμετωπίζουν την μικρή ξανθιά κατσαρίδα με ειδικό GEL το οποίο είναι άοσμο, δεν λεκιάζει, δε χρειάζεται να μετακινηθούν τα έπιπλα και δεν είναι τοξικό για τον άνθρωπο.
Απεντόμωση για κατσαρίδες με 39€ από την Oikomech


Μεγάλη κατσαρίδα
Οι μεγάλες κατσαρίδες ζουν και πολλαπλασιάζονται κυρίως μέσα στις αποχετεύσεις των κτηρίων. Τρέφονται με τις ακαθαρσίες και δεν χρειάζονται καθόλου ήλιο. Όταν η κατσαρίδα μεγαλώσει περιπλανιέται μέσα στις σωληνώσεις του κτηρίου 
και βγαίνει από τα σιφώνια του μπάνιου της κουζίνας κτλ. 
Είναι νυχτόβιο έντομο και για το λόγο αυτό αν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρήσετε κατσαρίδες κατά την διάρκεια της ημέρας, 
σημαίνει ότι ο πληθυσμός τους είναι πολύ μεγάλος.
Οι μεγάλες κατσαρίδες σπάνια κάνουν φωλιά και γεννούν αυγά μέσα σε διαμερίσματα. Είναι εξαρτημένες από την υγρασία. Δεν μπορούν να ζήσουν σε μέρος χωρίς υγρασία, και προτιμούν τα μέρη που εκτός από υγρασία έχουν πρόσβαση σε τροφή και ζέστη.

Η καλύτερη μέθοδος αντιμετωπισης αυτού του είδους της κατσαρίδας είναι με ψεκασμό απευθείας μέσα στην φωλιά τους , 
δηλαδή στα κεντρικά φρεάτια αποχέτευσης. Επιπρόσθετα καλό είναι να γίνει ψεκασμός στους υπόλοιπους χώρους 
με φάρμακα κατάλληλα για οικιακή χρήση. Τα εντομοκτόνα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στον ψεκασμό δρουν κυρίως με την επαφή.

Τα συνεργεία της Oikomech αντιμετωπιζουν τις μεγάλες κατσαρίδες με ψεκασμό απευθείας μέσα στο κεντρικό φρεάτιο 
αποχέτευσης, και με ψεκασμό στους υπόλοιπους χώρους όπου μπορεί να μετακινηθούν. Ο ψεκασμός είναι ακίνδυνος για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια.